L' arrêt du temps - Δέκα Τροφές που Παγώνουν το Χρόνο

2019-02-01

Κανένα μεμονωμένο τρόφιμο δεν περιέχει το σύνολο των απαραίτητων για το δέρμα θρεπτικών συστατικών. Εντούτοις, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που, εάν χρησιμοποιηθούν κατάλληλα, μπορεί να του προσφέρουν το «κάτι παραπάνω». Απλές, καθημερινές τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικά και θρεπτικές ουσίες οι οποίες μπορούν να παγώσουν τον χρόνο. Αποτρέπουν την εμφάνιση ρυτίδων και αναζωογονούν την επιδερμίδα. Δείτε ποιες είναι αυτές:

 Ανανάς                                                                                                                                                                                                   Στο νωπό ανανά συναντάμε μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, χλωρίου και καλίου. 

Καρύδια

Πλούσια σε α-λινολεϊκό οξύ, τα καρύδια βοηθούν στη καταπολέμηση των φλεγμονών της επιδερμίδας, δερματίτιδες και εκζέματα. Είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ω-3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης E, αλλά και αργινίνης.

Πορτοκάλια και Μανταρίνια
Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθάει στην αναδόμηση του κολλαγόνου και προστατεύει από την οξείδωση. Επίσης, περιέχουν κάλιο, που βοηθάει στη διατήρηση ομαλού ισοζυγίου του νερού και φολικό οξύ, το οποίο συμβάλλει στην παραγωγή νέων κυττάρων και στην επιδιόρθωση του DNA.

Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά που θωρακίζουν τον οργανισμό, βελτιώνουν την υφή του δέρματος και προσφέρουν αντιρυτιδική προστασία. 

Νιφάδες Βρώμης
Αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, αντιοξειδωτικών και βιταμινών του συμπλέγματος B. 

Τσάι
Το τσάι αποτελεί ένα σούπερ αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό ρόφημα. 

Μοσχάρι
Παρόλο που περιέχει λίγα κορεσμένα λιπαρά και χοληστερίνη, το ψαχνό μοσχάρι αποτελεί μια καλή πηγή πρωτεϊνών, σιδήρου, καρνοσίνης, η οποία δρα αντιγηραντικά, ψευδαργύρος, ιχνοστοιχείο που συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και βιταμινών B για μείωση της λιπαρότητας του δέρματος. 

Σαρδέλες
Οι σαρδέλες βοηθούν σημαντικά την επιδερμίδα γιατί περιέχουν ω-3 λιπαρά με αντιφλεγμονώδη δράση, βιταμίνες Β και ιχνοστοιχεία που χαρίζουν δέρμα λείο και σφιχτό.

Κολοκυθόσποροι (Πασατέμπος)
Οι συγκεκριμένοι σπόροι είναι πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ω-6 και λινολεϊκό οξύ, σίδηρο και βιταμίνη Ε, γνωστή για τις αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες.

Γλυκοπατάτες
Σε σχέση με τις κοινές πατάτες, η γλυκοπατάτα έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό φορτίο και περισσότερη β-καροτίνη, η οποία μέσω της αντιοξειδωτικής της δράσης βοηθάει στην ανανέωση των κυττάρων, προσφέροντας ελαστικότητα στην επιδερμίδα και προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.


Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε